Knižní potěšení roste

Autor

Další měsíc a opět není problém poděkovat dalším třem lidem, kteří se zapojili do naší charitativní akce. Tentokrát všechny knihy dorazily ze středočeského kraje, konkrétně z Horního Bezděkova, Kladna a Rakovníka. A kromě stejného kraje mají knižní dárkyně společné ještě něco: dodaly každá více než jeden kus. Takže kupice opravdu pořádně narostla. Pojďte nahlédnout, na co se mohou senioři v domově těšit…

Velice osobní a osobité a srdečné věnování vepsala Gábina z Horního Bezděkova. Však také posílá literaturu se zamilovanou tematikou, kterou mají mnohé seniorky moc rády a jistě o ni bude velký zájem. V rámci zamilované beletrie asi není větší klasiky tohoto typu, než jsou právě knihy od Danielle Steelové. Zahřejí a rozehřejí srdce a rozněžní duši. Jistě vytanou v mysli třeba i zapomenuté vzpomínky na vlastní lásky. Děkujeme ze srdce!

Detektivky – tedy další z nejoblíbenějších čtecích žánrů – dodala Jana z Rakovníka. Sama je seniorka, ale žije ve vlastní domácnosti. A prý si dokáže představit, jak moc musí být den dlouhý, když nemusíte (či nemůžete) ani vařit, ani vyrážet na velké výlety podle své chutě, protože zdraví je zdraví a nic se s ním často ve stáří nenadělá. Protože sama ráda čte, ví, že právě touto zábavou se lze přenést do báječného světa a nejen se zabavit, ale i zapomenout na vlastní neduhy. Děkujeme moc do Rakovníka!

Třetí pro měsíc únor je Jarmila z Kladna. Její příspěvky jsou různého charakteru, dobrodružné a historické. Bylo pro ni těžké vybrat jednu knihu, protože „kolik je lidí, tolik je i čtenářských chutí“, proto bude mít na výběr více obyvatel domova. Mezi klienty je spoustu těch, kteří se zajímají o historii a rádi se i ve svém věku vzdělávají. A protože přeci jen Univerzity třetího věku jsou spíš pro seniory žijící doma, je ideální samostudium a sebevzdělávání pomocí kvalitní literatury. Děkujeme za ni!

P.S. Příště bude velmi speciální díl. Těšte se ještě o něco víc, než obvykle!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *