Papírové narcisky kvetou celý rok

Autor

Jarní květy si můžete vytvořit kdykoliv a osvěžit jimi nejen následující jarní dny, ale vydrží vám i do sychravého podzimu a zimních plískanic. Vyrobte si s dětmi papírové narcisky a bavte se.

Co budeme potřebovat: papírový obal od vajíček, barevné papíry – zelený, žlutý a oranžový, nůžky, lepidlo tekuté nebo tavící pistoli, špejle, štětec a tempery nebo vodovky.

POSTUP

1. Špejle nabarvíme zelenou barvou a necháme zaschnout.

2. Z obalu na vajíčka si vystřihneme kalíšky, okraje vystříháme do vlnek, pokud máme zoubkaté nůžky, tak je to rychle.

3. Žlutou temperou nabarvěte kalíšky – střed a okraj můžete nabarvit oranžovou barvou.

4. Z tvrdého papíru si vyrobte šablonu na okvětní lístky, obkreslete je na barevné papíry – na jeden květ potřebujete 2 trojlístky, potom schováte špejli dovnitř a nebo si udělejte rovnou šesticípou šablonu.

5. Ze zeleného papíru vyrobte lístky. Já jsem použila ozdobný balící papír, ze kterého jsem lístky nastříhala a přeložené napůl jsem je na špejli nalepila. Papírový lístek rozložte, spodní část natřete lepidlem a opatrně nalepte obtočením na špejli a zajistěte kolíčkem.

6. A nyní budeme kompletovat – trojlístek ve středu potřete lepidlem. Přiložte horní okraj špejle s lístky, na to přiložte druhý trojlístek tak, aby se okvětní lístky nepřekrývaly. Dobře zaschlý kalíšek potřete lepidlem a přitisknete na barevné okvětní lístky, chvíli držte a potom nechte volně zaschnout.

Tak a máme hotovo !

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *