Tenhle dezert dělávala naše babička, když přišla sezóna jablek. Jeho výhoda je ta, že v něm můžete zpracovat i ta nevzhledná nebo malá jablka. Navíc je to velmi jednoduchý recept, který zvládnou i děti.
Budeme potřebovat 1,5 kg očištěných jablek. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Přidáme 1 celou skořici a 5 – 6 hřebíčků. Zalijeme 250 ml vody, přivedeme k varu a necháme cca 10 minut podusit.
Vyjmeme skořici a hřebíčky a jablka rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré.
V 400ml studené vody rozmícháme 2 vanilkové pudinkové prášky, vlijeme do jablečného pyré a případně dosladíme podle chuti. Přidáme trochu mleté skořice a za stálého míchání vaříme asi 10 minut.
Na dno dortové ormy naskládáme dětské piškoty a zalijeme polovinou jablečné směsi. Na vrstvu směsi opět naskládáme piškoty a nalijeme zbytek směsi.
Hotový dezert dáme ztuhnout do lednice minimálně na 4 hodiny, ale nejlépe přes noc, aby natáhly piškoty jablečnou chuť.
Dezert je hotov, dobrou chuť 😉
Je skvělý, taky ho dělám!