Malá šéfkuchařka: NA KAŠI

Autor

Nevím, jak vy, ale kaše je podle mě bezvadná záležitost. V první řadě vede bramborová a krupicová. Ale následuje ji i ovesná, kukuřičná nebo hrachová. Samozřejmě záleží na okolnostech.

U všech jde o správnou konzistenci. U sladkých variant jde pak hlavně o (na)zdobení
a u slaných o dochucení a záleží také dost na surovinách, ze kterých jsou vyrobeny. Všude chleba o dvou kůrkách, ale kaši, tu každý úplně stejně nedělá…

Jasně, všichni ji/je třeba nemusí. Někdo je na kaši, někdo není na kaši. U nás platí rozhodně první varianta. A není to žádná nadsázka ani slovní hříčka. Tentokrát je to myšleno doslovně. Nejčastější je to ta krupicová. K večeři. Minimálně jednou do měsíce se u nás objeví. A to se předháníme, kdo ji udělá a kdo bude jak a čím zdobit.

A co vy a KAŠE? Rádi? Neradi? Kterou? S čím? 

One comment

  1. Kaši můžu jakoukoli. Ale nedejbože, aby tu krupičnou, někdo zamíchal. No větší děs jsem neviděla. Tedy viděla, ale s kaší to nemá nic společného.
    Kaše jáhlová, ovesná, krupičková, ale i hrachová , bramborová, bramborovodýňová, ale i bramborovomrkvová…mňam!

Napsat komentář: Silvisko73 Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *