Malá šéfkuchařka: Zahřejme se barvami

Autor

Velký mráz, sníh a začátek masopustu, to může znamenat mnohé i z pohledu kuchařského, ale u nás to je hlavně: horká zeleninová polévka!

Oproti prvnímu dílu to nebude žádná cizokrajná specialita. Také to není nijak náročné, je to ideální jídlo nejen na zahřátí po užívačce ve sněhu, ale také z kuchařského hlediska na: trénink krájení (jak moc ostrý nůž dáte dětem do ruky?) a dochucování. A to druhé, uznejte sami, to je prostě na vaření úplně nejdůležitější.

Kdo by to řekl, že může dojít i na narozeninovou polévku. Nebylo to plánované, ale vznikl malý vtípek s číslem, kdy dcerka vytvořila paprikovou „38“.
„To je milé, tys mě omladila!“
„Jako takhle, nula není problém, ale tu „4“ z jednoho kusu prostě neudělám.“
Prostě příroda ví, že ženám se hádá míň a je to.

Čekali jste seznam ingrediencí, postup nebo recept? Ale no tak přece: spousta barevné zeleniny, nakrájet, dodat koření dle chuti a vařit. Můžeme (si) také výborně u tohoto jídla vysvětlit, která surovina potřebuje delší dobu, aby změkla, které stačí méně.

Dobrou, zdravou a krásnou chuť!

Ano, nejen dospělí, ale i děti rády jedí očima. A tak nejen tvary, ale i barvy jsou důležité. Stejně jako může být vesele barevná polévka, může se „vybarvit“ i jakékoliv jiné jídlo a hned vypadá veseleji. I třeba obyčejné těstoviny, respektive těstovinový salát…

A JAK TO MÁTE VY? VAŘÍTE BAREVNĚ? A KTERÉ JÍDLO VÁS NEJVÍC ZAHŘEJE? 

 

2 comments

  1. Odpoledne nakoupím pět kilo paprik a budu vykrajovat trojky místo čtyřek. To je opravdu milé a barevné. Dcerku pohlaďte i za mě, je šikovná 🙂

Napsat komentář: Peprmintka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *