Velký mráz, sníh a začátek masopustu, to může znamenat mnohé i z pohledu kuchařského, ale u nás to je hlavně: horká zeleninová polévka!
Oproti prvnímu dílu to nebude žádná cizokrajná specialita. Také to není nijak náročné, je to ideální jídlo nejen na zahřátí po užívačce ve sněhu, ale také z kuchařského hlediska na: trénink krájení (jak moc ostrý nůž dáte dětem do ruky?) a dochucování. A to druhé, uznejte sami, to je prostě na vaření úplně nejdůležitější.
Kdo by to řekl, že může dojít i na narozeninovou polévku. Nebylo to plánované, ale vznikl malý vtípek s číslem, kdy dcerka vytvořila paprikovou „38“.
„To je milé, tys mě omladila!“
„Jako takhle, nula není problém, ale tu „4“ z jednoho kusu prostě neudělám.“
Prostě příroda ví, že ženám se hádá míň a je to.
Čekali jste seznam ingrediencí, postup nebo recept? Ale no tak přece: spousta barevné zeleniny, nakrájet, dodat koření dle chuti a vařit. Můžeme (si) také výborně u tohoto jídla vysvětlit, která surovina potřebuje delší dobu, aby změkla, které stačí méně.
Dobrou, zdravou a krásnou chuť!
Ano, nejen dospělí, ale i děti rády jedí očima. A tak nejen tvary, ale i barvy jsou důležité. Stejně jako může být vesele barevná polévka, může se „vybarvit“ i jakékoliv jiné jídlo a hned vypadá veseleji. I třeba obyčejné těstoviny, respektive těstovinový salát…
A JAK TO MÁTE VY? VAŘÍTE BAREVNĚ? A KTERÉ JÍDLO VÁS NEJVÍC ZAHŘEJE?
Odpoledne nakoupím pět kilo paprik a budu vykrajovat trojky místo čtyřek. To je opravdu milé a barevné. Dcerku pohlaďte i za mě, je šikovná 🙂
hihi 🙂 Ráda předám, díky 😉