Na podzim roku 1990 se s námi loučila kolegyně, která odcházela do důchodu. Při té příležitosti přinesla právě tuto sladkou pochoutku. A od té doby ji čas od času dělávám doma. Můj dospělý syn mi vždy říká: „Mami, udělej ty piškoty v krému.“ A já vím, o co jde.
Příprava není zdlouhavá, zvládne ji i začátečník. Ráno připravím, odpoledne servíruji. Přesto ještě dodávám, že je ale lepší až druhý den. A věřte, že si pochutnáte!
Piškotová roláda
- 100 g kakaa
- 200 ml vody
- 250 g másla
- 100 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- rum podle chuti
- 1 velký sáček piškotů ( 240g)
- aluminiová fólie (alobal)
kakao + voda
máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr, piškoty
Do misky nasypeme kakao a zalijeme teplou vodu. Mícháme tak dlouho, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout.
Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme lžíci rumu a postupně přidáváme kakaovou kaši. Vznikne hustý krém.
Ve vyšší míse pak krém smícháme s piškoty.
Připravíme si alobal a veškerou hmotu na něj pomalu lžící přesuneme. Vytvarujeme váleček, který celý zabalíme do alobalu, aby nám neokoral.
Necháme několik hodin uležet. Druhý den je ale lepší.
Tak to je dobrý recept. Jednoduchý a rychlý, bez pečení. Super! A určitě výsledek bude výborný. Ten určitě brzy vyzkouším. Nejlépe hned teď o víkendu. Děkuji za inspiraci. Já dělám občas z piškotů, ovoce a kysané smetany. A tento Váš ještě neznám.
Uvidíte, je to rychlovka, která nezklame!
Tak jsem udělala přesně podle receptu. Poprvé vždy přesně, a pak třeba něco změním. A měli jsme výbornou svačinu v neděli. Jen bych asi vylepšila recept a to, že bych na alobal nasypala kokos nebo mleté ořechy, protože se mi hmota k němu přilepila, a špatně se alobal sundával. Ale jinak – moc dobrá pochoutka.
Je pravda, že se na alobal přilepí. Vychytávka už je na Vás.
Tak jsem to taky vyzkoušela a je to opravdu neskutečně dobré a rychlé. Já tam ještě přimíchala trochu malin a pár na drobno nakrájených jahod a myslím, že dobré by to bylo i s banánem, pomeranče nebo jiným ovocem. Díky za recept, který u nás zdomácní 🙂
Jsem ráda, že recept nezklamal.