Čertovsko-andělské mlsání

Autor

ČERTI A ANDĚLÉ Z MANDLOVKY

Pokud někdo vlastníte dřevěnou formu s motivem čerta a anděla, můžete mandlovku do formičky pouze vtláčet, kdo ne, skuste z mandlovky čertíky vymodelovat.

Mandlovka:
40 dkg cukru moučka
5 dkg 100% tuku (Omega)
2 bílky
2 lžíce medu
30 dkg sušeného polotučného mléka
podle potřeby voda
pár kapek mandlového aroma
potravinářské barvivo

PERNÍKOVÉ ČERTOVSKÉ HLAVY

Budeme potřebovat:
Těsto na perníčky – 25 dkg hladké mouky, 9 dkg cukru moučka, 1 a půl lžíce medu, 2 lžíce másla (sádla), půl prášku do perníku, 1 vetší vejce, trochu kakaa, trochu rumu.
Žloutek s troškou vody určený na pomazání perníčků po upečení.

Cukrová poleva na zdobení – bílek, citronka, cukr moučka – zamícháme vidličkou v hrnku a přidáváme cukr tak dlouho, až neztéká z vidličky. Cukrovou polevou plníme pevný mikrotenový sáček, kterému ustřihneme malý rožek.

Z rozváleného těsta vykrajujeme hlavy a nos z malého kolečka.

Po upečení cukrovou polevou nalepíme nos a domalujeme obličej čerta.

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na