Čokoládový strouhaný koláč

Autor

Tajemství koláče spočívá v tom, že jsem vypracovala stejné těsto jaké dělávám na vánoční stříkané rohlíčky – z poloviny namočené do čokolády jsou to ty nejlepší (a navíc jednoduché) rohlíčky co znám. Do tvarohové náplně jsem „propašovala“ strouhanou čokoládu.

Pro přípravu těsta jsem rozpustila 100 g hořké čokolády a uvařila malé množství (jsou potřeba jen 2 lžíce) opravdu silné černé kávy.

Utřela jsem 200 g změklého másla s 60 g moučkového cukru. Do toho jsem zamíchala rozpuštěnou čokoládu, přecezenou černou kávu a 350 g hladké mouky. Těsto jsem uložila ztuhnout do ledničky.

Na náplň jsem ušlehala ze dvou bílků pevný sníh a nastrouhala 50 g hořké čokolády. Umíchala jsem dva tvarohy, (používám v kostce), 2 žloutky a 1 sáček vanilkového pudinkového prášku. Do tvarohové náplně jsem zapracovala hořkou čokoládu a moučkový cukr (cca 100 g nebo jak kdo má rád). Přidala jsem mléko dle potřeby a sníh z bílků.

Na pekáč, pokrytý pečicím papírem, jsem nastrouhala 2/3 těsta, navrstvila tvarohovou náplň, kterou jsem posypala zbytkem těsta.

Koláč jsem pekla v předehřáté troubě na 180 – 190 stupňů do té doby, než byly okraje koláče dohněda.

Ať si na koláči pochutnáte!

3 comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://www.anisraza.com/mezquitagin/judi-bola/