Jahodové nápady pro všechny mlsaly

Autor

Dnes je svátek dětí, a protože děti rády mlsají a také proto, že jahod je teď všude kolem spousta, připravila jsem si pro vás pár receptů, kde můžete jahody využít. Potěšíte tím nejen děti, ale i dospělé mlsaly.

Domácí jahodová zmrzlina

Nezabere vám moc času a přitom nadělá spoustu radosti.

Suroviny:
2 tvarohy
Moučkový cukr
Smetana ke šlehání
Mistička omytých jahod

Tvarohy vyšleháme a přilijeme rozmixované jahody s cukrem, ušleháme krém a nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu. Dáme ztuhnout do mrazáku. Podávat ji můžete samotnou, se šlehačkou nebo politou čokoládou. V horkých dnech přijde vhod jakkoliv.

Jahodové cupcakes

Krém můžete obměňovat změnou ovoce, které je zrovna v kurzu.

Těsto – suroviny:
220 g másla
260 g třtinového cukru
6 ks vajec
180 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
120 ml mléka
1 prášek do pečiva
Špetka soli
Kůra z ½ citronu
1 vanilkový lusk (popř. vanilkové cukry)

Máslo vyšleháme s třtinovým cukrem. Přidáme špetku soli, vejce, mléko a opět šleháme do husté pěny. Postupně zašleháváme polohrubou mouku, hladkou mouku, zrníčka z lusku, citronovou kůru a prášek do pečiva.

Formu naplníme přibližně do poloviny těstem. Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 15 minut.

Krém – suroviny:
2 kostky žervé nebo Lučiny
500ml mléka
5 – 7 lžic třtinového cukru
2 pudinkové prášky
Mističku omytých jahod

Pudinkové prášky uvaříme v mléce s 5ti lžícemi cukru a necháme za občasného míchání vychladnout na pokojovou teplotu. Žervé vyšleháme do pěny. Přidáme rozmixované jahody a vychladlý puding a vyšleháme do hladkého krému. Podle kyselosti jahod, můžeme ještě přisladit. Dáme krém na chvíli do lednice a, až cupcakes vychladnou, naneseme ho pomocí zdobícího sáčku.

Míša řezy s jahodami

I tahle klasika chutná ještě lépe, když přidáme jahody.

Těsto – suroviny:
6 vajec
6 polévkových lžic moučkového cukru
2 polévkové lžíce oleje
5 polévkových lžic polohrubé mouky
3 polévkové lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

Žloutky utřeme s cukrem a olejem do pěny, přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a sníh z bílků. Vše ušleháme do hladkého těsta.

Plech si vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut.

Krém – suroviny:
3 tvarohy
½ másla
Moučkový cukr

Vše smícháme a vypracujeme hladký krém. Až těsto vychladne, poklademe ho půlkami omytých a osušených jahod. Na ně pak navrstvíme krém.

Čokoláda – suroviny:
2 čokolády na vaření
Cca 1/3 rostlinného tuku
2 kávové lžičky kakaa
2 kávové lžičky moučkového cukru

Všechny suroviny dáme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni do hladka. Čokoládou polijeme řezy a dáme ztuhnout alespoň na 2 hodiny do lednice.

Přeji dětem i všem ostatním dobrou chuť.

3
Komentujte jako host

3 Počet komentářů
0 Odpovědi na vlákno
0 Sledující
 
Komentář s nejvíce reakcemi
Nejžhavější komentáře
2 Autoři komentářů
  Odebírat  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Satine

A já po všech těch jahodách a cukru, jsem vděčná za dnešní kuře 🙂

Babuška

Ćerstvé jahody přidávám do smoothie

Satine

U nás mají děti rády ty rozmixované i na lívancích nebo vanilkové zmrzlině.