Nepečené cukroví, po kterém se zapráší

Autor

Vánoce jsou už za rohem, možná i blíž. Snědla Vám rodina cukroví? Chcete na poslední chvíli ještě rozšířit nabídku? Máte rádi čokoládu? Chcete si vážně pochutnat? Přinášíme recept na čokoládové kuličky ověřený na vlastní chuťové buňky!

Ingredience: 170 g čokolády na vaření, 30 g másla, 60 ml smetany ke šlehání, kakao
(říká recept, já to tam lámala a lila trochu podle citu, tzv. zhruba asi tak nějak)

Postup: nalámanou čokoládu rozpustit (my v misce v hrnci s vodou), sundat z plotny, vmíchat máslo až se rozpustí, přilít smetanu, dobře promíchat, dát na 15 minut do lednice, občas promíchávat. Jakmile je v kondici na tvarování, tak vyndat, lžičkou nabírat část čokodobroty a obratně obalovat v kakau a tvarovat do zvoleného nebo náhodného tvaru podobného například kuličce.

Pokládat na alobal nebo do malých košíčků na cukroví. Když zrovna nekonzumujete, uložit v uzavřené nádobě v lednici. Jedna dávka vyšla na nějakých
16 vynikajících hroudiček (vy třeba uděláte kuličky!)

Dobré rady nad zlato: 
Kupte si víc čokolády, abyste měli dostatek i při (ne)plánovaném ujídání.
Nezapomeňte, že hmotu skladujete v lednici…
Použijte zástěru!

Dobrou chuť! 

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na