Rebarborový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

Autor

Nastává sezóna rebarbory. Skvělé a nenáročné rostliny, která si najde místo na každé zahradě. Pokud jste stejně jako já jejím milovníkem, pojďte si z ní upéct něco dobrého.

Ingredience:

• 100 g pšeničná celozrnná hladká Pernerka
• 6 žloutků
• 90 g moučkového cukru
• 6 bílků
• 2 g soli
• 100 g krupicového cukru
• 45 g vanilkového pudinkového prášku
• nastrouhanou kůru z ½ citronu
• krupicový cukr na vysypání formy
• 20 g másla
• 300 g rebarbory

Postup:

1. Formu, 24 cm v průměru, důkladně vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem (100 g).

2. Omytou rebarboru (je-li třeba oloupanou) nakrájíme na symetrické kousky, ze kterých po dně formy vytvoříme mozaiku.

3. Bílky vyšleháme s cukrem a solí do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 90 g moučkového cukru a kůrou.

4. Do žloutkové pěny prosejeme vanilkový pudink, lehce promícháme. Přidáme ⅓ sněhu, prosejeme mouku a opět promícháme.

5. Pak přidáme druhou třetinu sněhu a promícháme. Nakonec přidáme poslední třetinu a promícháme.

6. Vzniklé těsto nalijeme na vyskládanou rebatboru nalijeme hmotu a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 30 minut.

TIP: Pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku lze vyměnit za žitnou celozrnnou hladkou Pernerku. Také je můžete smíchat v poměru 50:50.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://www.anisraza.com/mezquitagin/judi-bola/