Už je to dlouho, co jsme zamávali hřejivému létu a do Vánoc zase nějaký čas zbývá. Abych Vám adventní dobu trochu zpříjemnila a na dny plné slunečních paprsků zavzpomínala, podělím se o svůj recept na čokoládovou zmrzlinu.
Vymyslela jsem si, jak připravit zmrzlinu jednoduchým způsobem a dočetla se, jak bez pomoci zmrzlinovače.
Den před samotnou přípravou jsem vytvořila základ pařížské šlehačky, tak, že jsem přivedla k varu 200 g smetany ke šlehání 31 % – 33 % ( tj.jeden kelímek), pak odstavila a přimíchala do ní 80 g na kousky nalámané šedesátiprocentní čokolády.
Následující den jsem pařížskou šlehačku vyšlehala, umíchala jsem 300 g Skyru natur (2 kelímky) bez příchutě s dvěma vrchovatými čajovými lžičkami moučkového cukru.
K množství cukru chci uvést, že je to na každém, jak moc sladkou má rád zmrzlinu a také, jak plánuje před podáváním zmrzlinu zdobit: strouhaná čokoláda, lentilky nebo poleva zmrzlinu ještě osladí, pokud se na ni navrství ušlehaná šlehačka bez přidání cukru nebo nechá jen tak, pak lze zmrzku už při její výrobě sladit více.
Potom jsem oslazený Skyr smíchala s čokoládovou hmotou dohromady a přendala do misky, kterou jsem uložila do mrazáku.
Zmrzlinu jsem nechala mrazit přes noc. Aby se v ní netvořily ledové krystalky, vyčetla jsem, vyzkoušela a funguje to, že je třeba zprvu zmrzlinu opakovaně promíchávat, tak jsem cca zamíchala 6x – vždy po 30 minutách.
Další den jsem zmrzlinu nechala asi 15-20 minut povolit v běžné teplotě, dozdobila a servírovala.
Super využití čokolády, která zbyde z vánočního pečení 😉