Jak podpořit restaurace a bary v této nelehké situaci?

Autor

Letošní vypjatý a vyčerpávající rok je opravdovou zkouškou naší trpělivosti a dovedností. A jednou z oblastí života a podnikání je pohostinství, které nyní musí trpět pohledem na prázdné hotelové pokoje a restaurace. Pojďme ale podpořit i zavřené restaurace, jak se nám to může podařit?

První vlna byla složitá, druhá vlna už opravdu ničí podniky

Pro spoustu podniků je nepředstavitelné, že by náhle neměly generovat žádný zisk, byť jen pár dní a týdnů, teprve několik měsíců. Jedna taková vlna nás již potkala v jarních měsících tohoto roku a naprostou většinu restaurací dokázala zásadně vyčerpat. Následná uvolnění restrikcí přes prázdniny sice napomohli vyčistit vzduch, a dokonce i vydělat několik málo korun, ale v žádném případě se nepodařilo udělat zásoby na to, aby nyní restaurace dokázaly vydržet další vlnu nadcházející v podzimních měsících. Restaurace a bary tak potřebují naši pomoc ještě mnohem víc, než tomu bylo kdykoliv dřív.

Podpořte restaurace návštěvou výdejních okének

Některé druhy restaurací svá výdejní okénka mívají aktivní i během obyčejného období. Pro typické restaurace jako Pizza-einstein.cz, které sice provádějí např. i rozvoz pizzy v Praze, se ale spoléhají především na návštěvu v prostoru restaurace, je pak výdejní okénko tou jedinou šancí.

A jak můžeme pomoci my? Vyberte si alespoň jeden den v týdnu a například každou sobotu se seberte a s rodinou si dojeďte do oblíbené restaurace pro víkendový oběd či večeři k filmu. Každý zákazník má v dnešních dnech doslova cenu zlata a každá koruna napomáhá našim oblíbeným restauracím a barům přežít tohle těžké období.

Mimochodem. Hodí se zmínit, že výdajová okénka provozuje i slušný počet barů, a tak se nebojte navštívit i takové okénku s partou a vzít si svůj oblíbený drink či mix. Jen pozor, začněte pít až v bezpečí domova.

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na