Je snad někdo, kdo nemá rád palačinky? Nebo dobře… Existuje dítě, které nemá rádo palačinky? A tady je jedna specialistka, která palačinky nejen ráda jí, ale i připravuje a zdobí a plní. A je schopná je dělat v sedm ráno i v devět večer, jen pro sebe ale taky pro velkou návštěvu. Začala v malých velikostech, přes hrbolaté tvary, dnes už dokáže i velké kousky, ale stejně nejradši dělá palačinky ve velikosti něco mezi lívancem a klasickou palačinkou, protože se jí lépe obracejí – za mě skvělý tip pro malé kuchtíky.
A protože recept bude velmi krátký, tak dneska to bude hlavně o fotografiích. A u nás je recept ještě kratší, než krátký, protože se u nás vaří bez vajec a naše šéfkuchařka respektuje alergii svého bratra, takže dělá i palačinky bezvaječné. A věřte, že to jde. A není problém! Někdy přihodí do těsta kakao a jsou to čokoládové palačinky.
Takže hladká mouka, mléko, cukr, špetka soli a jde se na to. A pak dodat SAMOZŘEJMĚ všechno možné dovnitř i navrch. Od cukrů (vanilkový, skořicový, moučkový, krystal, když chceme, ať to křupe), přes tvarůžek (ochucený po svém,) granko, čokoládu, marmeládu, banány, jahody, borůvky a různé zdobeníčko až po slanou variantu sýrovo-šunkovou, proč ne!? (když vynecháme cukr do těsta ideálně). Ale sladké samozřejmě vedou.
Co vy a konzumace palačinek? Mně se kupodivu ještě nepřejedly (třeba jako rajská, ta mě fakt už nebaví), ač je do nás děvče hrne docela často.
Dobrou chuť!
Palačinky jsou mňam. Vítek to spořádá s nutelou, já jen s van.cukrem. Ale na palačinky chce mít dobré těsto, dobře rozpálenou pánev…je to hotové umění. Je to holka šikovná, ta Růženka
jo, mňam i vaše oboje… nutela ale u nás nemůže být, protože kombinace: nutela + lžička + doma, tak nutela tady déle než tři dny nepřežije… :))
Palačinky prostě nezklamou. V sobotu jsme s Vítkem smažili trošku silnější a plnili jahodovou pěnou. Dobrota. Bílé cukrové hvězdičky jsou u nás taky oblíbené. Víťa by si je klidně sypal i na chleba s máslem.
já slintám, jen to čtu… jahodová pěna… hmmmm a hvězdičky no koment 😀