Pokud máte raději moučníky, které nejsou přeslazené a také víc krémové, než suché, pak vřele doporučuji mraky, které mě kdysi naučila jedna známá. Dlouho jsem je nedělala a nyní jsem se k němu po letech vrátila a udělala jsem dobře.
Těsto:
- 150 g ztuženého tuku
- 250 ml vody
- 150 g hladké mouky
- 6 vajec
Ztužený tuk necháme rozpustit s vodou, přimícháme mouku a tuto hustou kaši svaříme a vymícháme do hladka. Necháme vychladnout a do vychladlé směsi zašleháme vejce.
Směs rozdělíme na dvě stejné poloviny a rozetřeme každou část na jeden plech. Plechy musí být dobře vymazané a vysypané nebo vyložené pečicím papírem. Pečeme v rozpálené troubě na 220°C cca 10 minut. Během pečení se pláty zvlní a udělají právě ten efekt vlnících se mraků. Po upečení ihned sundejte, položte na nový pečicí papír a nechte placky vychladnout.
Krém:
- 1 máslo
- 100 g moučkového cukru
- 500 ml mléka
- 1 a 1/2 pudinkového prášku
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a za občasného míchání necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku přidáme máslo a vyšleháme hladký krém.
Jeden plát potřete krémem a druhým přiklopte. Teď už stačí jen pocákat rozpuštěnou čokoládou a dát do lednice. Druhý den máte skvělý moučník.
Dobrou chuť 😉
Absolutně dokonalé. Obrovský věneček na plech..Ňam.
To mě nikdy nenapadlo, ale vlastně ano 😉