Sladké mraky

Autor

Pokud máte raději moučníky, které nejsou přeslazené a také víc krémové, než suché, pak vřele doporučuji mraky, které mě kdysi naučila jedna známá. Dlouho jsem je nedělala a nyní jsem se k němu po letech vrátila a udělala jsem dobře.

Těsto:

  • 150 g ztuženého tuku
  • 250 ml vody
  • 150 g hladké mouky
  • 6 vajec

Ztužený tuk necháme rozpustit s vodou, přimícháme mouku a tuto hustou kaši svaříme a vymícháme do hladka. Necháme vychladnout a do vychladlé směsi zašleháme vejce.

Směs rozdělíme na dvě stejné poloviny a rozetřeme každou část na jeden plech. Plechy musí být dobře vymazané a vysypané nebo vyložené pečicím papírem. Pečeme v rozpálené troubě na 220°C cca 10 minut. Během pečení se pláty zvlní a udělají právě ten efekt vlnících se mraků. Po upečení ihned sundejte, položte na nový pečicí papír a nechte placky vychladnout.

Krém:

  • 1 máslo
  • 100 g moučkového cukru
  • 500 ml mléka
  • 1 a 1/2 pudinkového prášku

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a za občasného míchání necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku přidáme máslo a vyšleháme hladký krém.

Jeden plát potřete krémem a druhým přiklopte. Teď už stačí jen pocákat rozpuštěnou čokoládou a dát do lednice. Druhý den máte skvělý moučník.

Dobrou chuť 😉

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na