Venušiny bradavky

Autor

Už od doby, kdy jsem viděla film Amadeus, takže je to už hodně dávno :), jsem chtěla tuhle cukrovinku ochutnat. Vždycky jsem si na ni ale vzpomněla v době, kdy nejsou v obchodech jedlé kaštany. Letos to konečně klaplo, tak sem házím recept pro ty, kteří chtějí ještě na poslední chvíli něaké nepečené cukroví.

Kaštany

Základem jsou pečené kaštany. Pokud koupíte pečené, máte o kousek práce méně. Stačí vám na to cca 400 g. Stejné množství získáte z půl kila nepečených, které si budete muset připravit doma. Není na tom nic složitého. Kaštany na vypouklé straně nařízněte  do tvaru X, abyste jim porušily slupku. Když to neuděláte budou vám v troubě bouchat jako petardy. Vložte je na pečicí papír a při teplotě 220 °C pečte přibližně 10 až 15 minut až se začnou rozevírat a chytí příjemný hnědý odstín.

Po upečení kaštany nechte vychladnout a oloupejte.

Recept na Venušiny bradavky

Kaštany (400g) vložte do mixéru a najemno rozmixujte. Přidejte 1/4 hrnku brandy a lžičku vanilkového extraktu a znovu dobře promixujte.

V míse vyšlehejte 180 g másla s 1/2 hrnkem krupicového cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru.

Ve vodní lázni si rozpusťte 170 g čokolády na vaření.

Do másla postupně zašlehejte kaštanovou směs a rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Necte minimálně 1 hodinu ztuhnout.

Po ztuhnutí z hmoty vytvarujte kuličky.

Ve vodní lázni si ozpusťte cca 200 – 300 g bílé čokolády s trochou ztuženého tuku typu IVA. Odstavte ji a nechte trochu vychladnout, aby byla stále tekutá, ale ne úplně horká.

Na vidličku si položte kuličku z kaštanové hmoty a polévejte ji bílou čokoládou. Až ji odložíte, přidejte nahoru čokoládovou konfetku.

Když čokoláda zatuhne, vložte bradavky do papírových košíčků a máte hotovo.

Přeji dobrou chuť 😉

 

 

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *