Zmrzlinové kornoutky

Autor

Jistě jste už někdy zaslechli hlášku „Byl nervozní jak sáňky v létě“. A což teprve znervóznět jako zmrzlinové kornoutky v zimě? Ať tak nebo tak, staré sáňky můžeme v létě ozdobit květináčky s muškáty, petúniemi a jinou kvetoucí krásou a postavit je na zahradu. A oplatkové kornouty na zmrzlinu? Ty si přijdou na své v každém ročním období.

U nás se prodávají v krabici po 24 kusech, stojí něco kolem dvaceti korun. Podle mého se hodí na ozdobení dortů na dětské oslavy tak, jak je uvedeno na fotkách. Nejprve kornouty asi z jedné třetiny počokoládujeme a necháme, aby čokoláda řádně ztuhla.

Dorty pro děti nemusí být dokonalé, důležité je, aby lákaly nápadem a svojí barevností. Pro mlsaly můžeme kornouty naplnit lentilkami.

Nebo můžete použít zdravější variantu s ovocem. Hodí se hroznové víno, dílky mandarinek, jahody, maliny a červený rybíz.

Osobně mám nejraději kornoutky plněné ušlehanou smetanou.

Napadlo mne také, že z kornoutků je možné vyrobit vánoční stromečky, příprava je jednoduchá a navíc nám při jejich tvoření s chutí pomohou děti. Rozválíme potřebné množství zelené marcipánové hmoty. Důležité je ji vyvalovat mezi dvěma mikroteny, aby se nelepila na ruce.

Stejně tak, když obdélníkem z marcipánu potahujeme kornoutek, pracujeme vždy přes mikroten. Zarovnáme špičku stromečku, kápneme polevu a přilepíme hvězdu nebo kometu.

Dál jen zdobíme podle fantazie a také podle toho, jaké ozdůbky a případné odkrojky nám zbyly ze zdobení vánočního cukroví.

Prima zábavu!

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na