Chilli con carne s masem i bez

Autor

Protože právě dozrává plodová zelenina, možná taky přemýšlíte, jak všechnu tu úrodu zpracovat. Proto je ideální čas udělat si rychlé a výborné chilli z těch nejčerstvějších surovin.

Nejprve si spařte 4 velká rajčata, oloupejte a nakrájejte na kostky. Na kostky si nakrájejte také 2 větší papriky.

2 středně velké cibule nakrájejte na kostičky, nechte rozpálit olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte 4 stroužky propasírovaného česneku, promícejte a přidejte 1 kg mletého hovězího. Osolte a opepřete. Až bude maso orestované, přidejte nakrájená rajčata a papriku, podlejte cca 0,5 l hovězího vývaru a nechte podusit, než papriky změknou.

Přidejte podle chuti římský kmín, mletou papriku a sušené chilli.

Nakonec vyklopte 1 konzervu červených a 1 konzervu bílých fazolí ve sladkokyselém nálevu (nálev samozřejmě předtím slijte), dále pak 1 krabičku rajčatového protlaku. Nechte vše dobře provařit a nakonec vmíchejte 2 – 3 kostičky hořké čokolády a nasekanou čerstvou majoránku.

Je to výborné a rychlé jídlo, které si nejlépe vychutnáte s chlebem.

Bezmasá varianta

Protože jeden ze členů naší rodiny moc nemusí maso, dělám i bezmasou variantu. Postup je úplně stejný jako na klasické chilli, jen místo mletého masa dávám na kostky nakrájený lilek. Musím uznat, že, ač jsem masožravec, mám tuhle verzi možná ještě raději, zvlášť v horkém létě.

Přeji všem dobrou chuť 😉

One comment

  1. Mňam! Zrovna včera jsme naházeli do hrnce papriku, cibuli, česnek, rajčata, bazalku, povařili, přidali 5 feferonek, vše se zmixovalo a zahustilo lžíci želírovacího cukru. Dosolilo a dochutilo octem. Pikantní kečup, hustý a výtečný.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://www.anisraza.com/mezquitagin/judi-bola/