Malá šéfkuchařka: cukroví bez vejce

Autor

A je to tady, rok se s rokem sešel. Naší kuchyní mezitím proběhla spousta receptů, osvědčených i zcela nových. Malá šéfkuchařka se napekla, navařila, namíchala, nazdobila, nachutnala… A my si pochutnávali. Jako sladkou tečku Vám posílá tři recepty na rychlé a snadné vánoční cukrování!


MRKVÁNKY
(zní to zdravě a-le je to fakt dobrý!)
Suroviny: 300 g hladké mouky, 150 g nastrouhané mrkve, 1 Hera
Postup: nastrouhat mrkev, přidat mouku, přidat změklou Heru, zpracovat do těsta,
vykrájet a upéct. Po upečení ještě za tepla obalit v moučkovém cukru (není nutno, ale doporučujeme).

 

LINECKÁ KLASIKA
(až na to chybějící vejce)
Suroviny: 420 g hladké mouky, 1 Hera, 150 moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru
Postup: ze surovin utvoříme těsto, chce to teplou lidskou ručku, vyválet, vykrájet, péct!

ROZPUSTILÍ KLUCI
(asi že nám budou uskakovat při obalování?)
Suroviny: 210 g hl. mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, vanil. cukr, marmoška
Postup: zpracujeme těsto, necháme uležet, vykrájíme natenko menší kolečka, ještě horká je obalujeme z jedné strany ve vanilkovém cukru, po vystydnutí slepíme neobalenými stranami po dvou marmeládou.

Děkujeme za roční pozornost s Minišéfkou a mějte se krásně a sladce a chutně! 

A komu se (už) nechce péct, tak připomínáme snadný a chutný recept z loňska!

Nepečené cukroví, po kterém se zapráší

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na