Malá šéfkuchařka: Slavíme sladce!

Autor

U nás je březen slavnostně v plném proudu. V lednu klid a v únoru to začne. Slaví se a slaví, v březnu to kulminuje, v dubnu pokračuje a na konci května oslavy na chvíli končí. A protože k oslavám patří dobroty, i kdyby jen mini, předvedeme: SVÁTEČNÍ MAFÍNKY.

Jen máme trochu „problém“ s tím, že malá šéfkuchařka začala vařit takzvaně od oka. Už ví, jak má co zhruba vypadat, a tak přisypává a přilévá podle potřeby. Když se jí babička zeptala na recept na nedávnou dobrotu, vyhledala v knížce původní recept. Poskytla ho i sem. S dodatkem, že většinou dělá nějaké úpravy. Takže: klidně taky dělejte úpravy!

225 g hladké mouky
55 g kakaa
115 g cukru krupice
1 lžička kypřícího prášku
1,5 lžíce oleje
špetka soli
mléko podle potřeby
(možno dodat 2 vejce)

Mafínky dělá už pár let, ale vždycky to bylo klasicky v košíčkách. Před pár týdny jsme koupily novou mafínkovou formu ze silikonu. Od té doby už je několikrát ozkoušená a otestovaná. Je to šikovná věcička. Těsto našupete, upečete, necháte vychladit. A zdobíte.

A jen pro představu o frekvenci pečení naší minišéfkuchařky za uplynulý týden: tvarohové šátečky, čokoládové mafínky, skořicové sušenky, narozeninový dort pro bráchu a domácí pečivo – housky a bochánky. Palačinky (a nově čokopalačinky) ani nezmiňuji… O těch možná někdy příště, protože palačinky, to je kapitola sama pro sebe.

Mějte se sladce a zdravě!

Zdraví právě čerstvě 11letá šéfkuchařka!

6 comments

  1. Růženko, všechno nejlepší a ať Tě to pořád baví!
    Vzhledem k množství napečených dobrot za minulý týden: To jste všechno dokázali sníst? Tak to jste dobří! A obdivuji Růženku, kolik toho zvládla! Holka šikovná!

  2. Tak Růženko! Včera jsem zkusila tento recept. Přidala jsem kokos a do mufinků zalila kolečko banánu. Jsou moc dobré!!! Recept si uložím ke svým osvědčeným. Díky.

    1. to máme radost! u nás kokos není maminka a banán tatínek, tak by to neprošlo 🙂 ale jinak se taky experimentům nebráníme! 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *