Pistáciové linecké cukroví

Autor

Klasické linecké zná úplně každý. Pokud patříte k těm, kteří rádi cukroví oživují pomocí zajímavých ingrediencí, pak je tento recept přesně pro vás.

Ingredience na těsto:

  • 350 g pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 120 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • vanilka z jednoho lusku (nebo velká špetka sušené)
  • citronová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu nebo ½ lžičky sušené
  • 3 žloutky
  • 70 g mletých (nesolených) pistácií

Ingredience na krém:

  • 100 g změklého másla
  • 80 g pistáciového krému (neslazeného – pokud použijete slazený, upravte množství přidaného cukru)
  • 50 g cukru

Postup:

  1. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dále do mísy prosejeme také moučkový cukr. Přidáme vanilku, citronovou kůru, mleté pistácie, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
  2. Z odpočatého těsta vykrajujeme libovolné tvary nebo oddělujeme malé kousky, které vtlačíme do formiček na košíčky.
  3. Vykrojené tvary pečeme na 160 stupňů přibližně 10 minut (košíčky pak zhruba na 170 stupňů asi 8 minut)
  4. Připravíme si krém – do mísy dáme máslo, pistáciový krém  cukr a prošleháme. Krém poté dáme na chvíli vychladit.
  5. Cukroví promažeme a slepíme připraveným krémem, košíčky naplníme pomocí zdobícího sáčku.

TIP: Aby bylo cukroví perfektní, plňte ho krémem až těsně před Vánoci.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://amtskincare.com/judi-bola/

slot bet 100 perak

https://www.anisraza.com/mezquitagin/judi-bola/ sbobet88 https://erty.ee/