Rychlý krémový likér

Autor

Ať se tomu bráním sebevíc, faktem zůstává, že před Vánoci se prostě práce kupí více než jindy. I když čím jsem starší, tím víc přibývá věcí spojených s adventem, které mě baví a užívám si je, přesto jsem ráda, když se objeví něco, co mi ušetří čas. Tenhle krémový likér je jednou z takových věcí, protože vám zabere pár minut a přitom je fakt moc dobrý. Navíc si ho můžete udělat i jindy v průběhu roku.

Na 1 láhev budeme potřebovat:

  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 kelímek smetany (min. 33%)
  • 0,5 l irské whisky
  • vanilkový lusk nebo vanilkové aroma
  • silnou kávu

Nejprve do kelímku se smetanou dáme 3 lžičky silné kávy a pořádně rozmícháme. Do mísy vylijeme obě plechovky kondenzovaného mléka, přilijeme smetanu s kávu, 3 lžičky vanilkového aroma nebo vyškrábneme vanilkový lusk a nakonec vlijeme irskou whisky. Já používám Jamesona, protože mi přijde hodně jemný, ale výběr je na vás. Když máme všechny ingredience v míse, vyšleháme do jemné krémové konzistence, aby se všechny složky řádně propojily. Celé vám to nezabere víc jak 10 minut.

Teď už stačí jen nalít do láhve, pořádně zavřít a uložit do chladu odpočívat. Ideální je udělat ho právě okolo Mikuláše, protože do Štědrého dne se pěkně uleží a získá tu pravou chuť. Podávejte ho pak samozřejmě s kostkami ledu. Pokud si navíc vyrobíte i etiketu, můžete to mít jako originální vánoční dárek.

Dobrou chuť Vám všem 😉

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *