Rychlý špenátový quiche

Autor

Jakmile začnou teploty stoupat vysoko, nikomu se nechce trávit čas u rozpáené plotny. Jíst se ale musí, takže všichni řešíme, co udělat rychlého. Když už vás omrzí saláty, můžete vyzkoušet tento quiche [kyš], jehož příprava je extrémně rychlá a navíc to není ani těžký pokrm do žaludku, který by vás vypnul na půl dne.

Do vymazané a vysypané formy rozprostřete listové těsto.

Jeden balíček sekaného listového špenátu nechte rozmrazit a vyklopte do síta, aby odkapala přebytečná voda. V míse si smíchejte 150 g najemno nastrouhané Nivy, nachystaný špenát, 2 vejce, 250 ml smetany, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Se solí opatrně, protože Niva je sama o sobě dost slaná.

Hotovou směs vlijte na listové těsto.

Odkrájené kousky listového těsta, které vám zbyly, poskládejte na vrch a potřete rozšlehaným vajíčkem.

Pečte na 180 °C dokud vrchní část těsta nezezlátne. Lépe je ho nechat trochu vychladnout, aby se lépe krájel.

Quiche je tradiční slaný koláč pocházející z Francie. Má mnoho variant a vy si můžete vymýšlet i další a plnit tím, co máte rádi.

Dobrou chuť 😉

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://amtskincare.com/judi-bola/