Jakmile začnou teploty stoupat vysoko, nikomu se nechce trávit čas u rozpáené plotny. Jíst se ale musí, takže všichni řešíme, co udělat rychlého. Když už vás omrzí saláty, můžete vyzkoušet tento quiche [kyš], jehož příprava je extrémně rychlá a navíc to není ani těžký pokrm do žaludku, který by vás vypnul na půl dne.
Do vymazané a vysypané formy rozprostřete listové těsto.
Jeden balíček sekaného listového špenátu nechte rozmrazit a vyklopte do síta, aby odkapala přebytečná voda. V míse si smíchejte 150 g najemno nastrouhané Nivy, nachystaný špenát, 2 vejce, 250 ml smetany, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Se solí opatrně, protože Niva je sama o sobě dost slaná.
Hotovou směs vlijte na listové těsto.
Odkrájené kousky listového těsta, které vám zbyly, poskládejte na vrch a potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte na 180 °C dokud vrchní část těsta nezezlátne. Lépe je ho nechat trochu vychladnout, aby se lépe krájel.
Quiche je tradiční slaný koláč pocházející z Francie. Má mnoho variant a vy si můžete vymýšlet i další a plnit tím, co máte rádi.
Dobrou chuť 😉