S rybářem v kuchyni

Autor

Znáte to, chodí to na ryby a ryby přitom nejí. Kdo to zná, dejte packu nahoru.
Mám to doma také tak. Ten můj chlap sní snad všechno. Nikdy si nevymýšlí, sní i pár
dní po sobě stejné jídlo. Jen ryby fakt nejí. Ale úplně to pravda není.. Kupované ryby
v aspiku, nebo zavináče, ty on rád. Ale něco na pánvi, smažené, pečené …to ne!
Mamka poslala rybí karbenátky (karboše) v octovém nálevu. A to u nás zabodovalo.

Jak na to? Zajděte na ryby. S povolenkou, udicí anebo skočte do obchodu.

Rybu vykuchanou a bez hlavy dejte do vroucí vody. Nechte 15 minut, poté ji vyjměte a oberte.

Kůži, ploutve a velké kosti dejte pryč. Zbylé maso s tenkými kostmi natrhejte na kousky. Nemeleme. Odvažte. Na 1 kg čisté váhy masa přidejte 2 lžičky soli, 1 pol.lžíce pepře, 2 cibule 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 lžička majoránky, trochu kari, 10 dkg strouhanky. Smíchejte.

Udělejte karbenátky, obalte ve strouhance a vysmažte na oleji.

Nechte vystydnout. Dejte do sklenic. A celé to zalijte vychladlým okurkovým nálevem. Každá máme ten svůj TOP.

Používám ZNOJMIA NÁLEV, ten si svařím s 4,5 l vody a 0,80 kg cukru. Po zalití lákem sklenice uzavřete a dejte do chladu.

Pochutnáte si až po 14 dnech. Ale opravdu stojí za to si počkat.

2 comments

    1. Sati, hlavně je to výborné. Mám známou,co si takový karbenátek dává k bramborám. Ano, ten v láku. my to máme jako mňamku s chlebem, nebo rohlíkem. Takové pivísko, ale i štamprdlu či vinko a hodování může začít.
      Navíc to začíná (pro mne pohodou a pro chytajícího nedočkavostí) hned u vody. Rybaření je krásná záliba.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://www.anisraza.com/mezquitagin/judi-bola/