Květiny do kuchyně

Autor

Ať už máte novou kuchyň zhotovenou dle svých potřeb a představ nebo jste se dokonale sžili se svou starou…kuchyní ;), i do těchto míst patří květiny, které dodají teprve tu pravou atmosféru a dotvoří místnost k dokonalosti. Snad vás následující řádky alespoň trochu inspirují v tom, jaké rostliny zvolit.

„Jedlé“ rostliny

Co může být v kuchyni lepšího než pěstovat svoje vlastní, dokonale čerstvé suroviny, které se dají ihned použít při vaření a přípravě pokrmů. A když už se vám nepodaří je dovést ke zdárnému plodění, alespoň hezky vypadají.

  • Paprika roční
  • Chilli papričky
  • Citrusy
  • Ananasovník
  • Kávovník

Bylinky

Nic neoživí kuchyňské okenní parapety lépe než čerstvé bylinky. Protože však máme prostor poněkud omezen, musíme vybírat z těch nižších. S yzopem nebo koprem byste tady moc neuspěli.

  • Bazalka
  • Dobromysl (oregano)
  • Petrželka kudrnka
  • Rozmarýn
  • Tymián

Převislé rostliny

Protože většina ploch a polic v kuchyni jsou využity především prakticky a moc místa pro květiny zde nezbývá, hodí se dokonale právě sem převislé rostliny, které využijí místa na horních skříňkách kuchyňské linky, kde zaplní jinak nevyužitá místa.

  • Mučenka
  • Poděnka / voděnka
  • Pepřinec
  • Břečťan
  • Asparágus

A ještě jednu si neodpustím…

Okrasný lilek (Pozor! Tenhle jedlý není, ale jako dekorativní květina se do kuchyní dokonale hodí)

A jakým rostlinám se daří u vás v kuchyni?

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na