Ať už máte novou kuchyň zhotovenou dle svých potřeb a představ nebo jste se dokonale sžili se svou starou…kuchyní ;), i do těchto míst patří květiny, které dodají teprve tu pravou atmosféru a dotvoří místnost k dokonalosti. Snad vás následující řádky alespoň trochu inspirují v tom, jaké rostliny zvolit.
„Jedlé“ rostliny
Co může být v kuchyni lepšího než pěstovat svoje vlastní, dokonale čerstvé suroviny, které se dají ihned použít při vaření a přípravě pokrmů. A když už se vám nepodaří je dovést ke zdárnému plodění, alespoň hezky vypadají.
- Paprika roční
- Chilli papričky
- Citrusy
- Ananasovník
- Kávovník
Bylinky
Nic neoživí kuchyňské okenní parapety lépe než čerstvé bylinky. Protože však máme prostor poněkud omezen, musíme vybírat z těch nižších. S yzopem nebo koprem byste tady moc neuspěli.
- Bazalka
- Dobromysl (oregano)
- Petrželka kudrnka
- Rozmarýn
- Tymián
Převislé rostliny
Protože většina ploch a polic v kuchyni jsou využity především prakticky a moc místa pro květiny zde nezbývá, hodí se dokonale právě sem převislé rostliny, které využijí místa na horních skříňkách kuchyňské linky, kde zaplní jinak nevyužitá místa.
- Mučenka
- Poděnka / voděnka
- Pepřinec
- Břečťan
- Asparágus
A ještě jednu si neodpustím…
Okrasný lilek (Pozor! Tenhle jedlý není, ale jako dekorativní květina se do kuchyní dokonale hodí)
A jakým rostlinám se daří u vás v kuchyni?