Počasí se venku střídá jak apoštolové na orloji, takže potřebujeme do těla dostat trochu těch citrusových plodů kvůli céčku. Proto jsem pro vás vybrala jedny z nich. Když navíc spojíme pomeranče, čokoládu a smetanu, vznikne nám přímo božská souhra chutí.
Na korpus:
- 200 g másla
- 170 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 g polohrubé mouky
- 4 vejce
Z bílků si ušleháme sníh. Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, přidáme žloutky a opět šleháme. Postupně přidáváme mouku a nakonec vmícháme bílkový sníh. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 15 – 20 minut.
Na krém:
- 300 ml mléka
- 1 čokoládový pudinkový prášek
- 5 lžic třtinového cukru
- 100 g čokolády na vaření
- 250 g másla
- + 3 – 4 pomeranče
Odměříme si 300 ml mléka. Část si odlijeme do hrnku, ve kterém rozkvedláme pudinkový prášek, zbytek dáme vařit s 5 lžícemi cukru. Jakmile se mléko ohřeje, vlijeme rozkvedlaný pudinkový prášek a uvaříme pudink. Do ještě horkého vmícháme čokoládu, až se úplně rozpustíme. Pudink necháme za občasného promíchání vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a postupně do něho vmícháváme pudink, jakmile má stejnou teplotu jako máslo.
Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky a z každého měsíčku odstraníme i tu průhlednou slupku. Po vychladnutí korpusu sundáme okraj dortové formy, umyjeme ji a utřeme. Piškot potřeme tenkou vrstvou krému, poklademe dílky pomeranče, znovu nasadíme dortový okraj a navrstvíme zbylý čokoládový krém. Necháme v lednici cca 2 hodiny ztuhnout.
Nakonec:
- 250 ml smetany (min.33%)
- Čokoláda
Na ztuhlý krém ještě navrstvíme vyšlehanou smetanu a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
….provokaceeeeeee. Jsem chtěla nepéct , odolávám pečení a včil vykoukne taková mňamka.