Lehký pruhovaný dezert

Autor

Říká se, že láska prochází žaludkem, a protože je dnes ten svátek zamilovaných, uděláme si snadný pruhovaný dezert ze sušenek a pudinku. Je velmi snadný, takže jsem ho pojala tak, aby ho podle návodu v pohodě zvládly i děti.

Budeme potřebovat:

  • ½ litru mléka
  • Jahodový a čokoládový pudinkový prášek
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 250 g (1 kostka) másla
  • 2 balíčky hranatých sušenek
  • Jedlé květy (např. macešky nebo sedmikrásky)

Nejprve si uvaříme čokoládový pudink. Budeme potřebovat pouze poloviční množství mléka, než je uvedeno na obalu. Připravte si tedy čtvrt litru (250 ml) mléka. Polovinu z odměřeného mléka nalijte do hrnce a druhou polovinu do většího hrnečku. Do hrnce přidejte 1,5 lžíce cukru a do hrnečku přisypte pudinkový prášek, který dobře rozkvedlejte. Mléko v hrnci ohřejte, jakmile se z něho začne kouřit, přilijte rozmíchaný pudinkový prášek z hrnečku. Za stálého míchání nechte zhoustnout, stáhněte z plotny a vymíchejte pudink do hladka, aby v něm nebyly žádné hrudky.

Stejným způsobem si nachystejte i jahodový pudink a za občasného míchání je nechte zchládnout. Zatím si nechte vyndané máslo z lednice, aby změklo.

Až bude máslo měkké a pudinky vychladlé, nachystejte si krémy. Vezměte půlku másla a vyšlehejte ho, až bude hezky krémové, postupně do něho přidávejte čokoládový pudink a šlehejte tak dlouho, až bude krém jemný a bez hrudek. Stejným způsobem si poté připravte i druhý krém, na který použijete druhou polovinu másla a jahodový pudink.

Když máte oba krémy hotové, začněte jimi mazat sušenky a lepit je k sobě.

Vždy střídejte krémy, takže jednu sušenku namažete čokoládovým krémem a druhou jahodovým a přilepíte k předchozí sušence.

Nakonec celý dezert ze všech stran potřete zbylým krémem a dozdobte jedlými květy, jako jsou macešky nebo sedmikrásky.

Dezert dejte do lednice a nechte ho uležet nejlépe do druhého dne, aby sušenky hezky natáhly krém a změkly. Až budete dezert krájet, krájejte ho zešikma, takže na začátku odkrojte z kraje trojúhelník. Díky tomuto řezu budou jednotlivé kousky hezky pruhované.

2
Komentujte jako host

1 Počet komentářů
1 Odpovědi na vlákno
0 Sledující
 
Komentář s nejvíce reakcemi
Nejžhavější komentáře
2 Autoři komentářů
  Odebírat  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Sasanka73

Mňam. Když je to “ lehký“ dezert, budou i lehká kila?
Vypadá to žratelně.

Satine

jasně. To je jen pár gramů navíc 😉