Sněhuláci, klobouk a dobrá rada

Autor

Znáte to sami. Někdo ujíždí po ledu, druhý po sněhu a já „ujíždím“ na sněhulácích. Tedy… mám je ráda, což jste možná dosud netušili. Co už jste věděli je, že občas balím dárky do papírového, krabicového sněhuláčka. Kdo nevěděl a má zájem, může se začíst do článku“ K zimě patří sněhuláci“ z prosince roku 2014 (zde).

Mám několik vánočních sněhuláčkových ozdob. Na fotkách předvádím letošní nejnovější a pak tu nejstarší, osobně mi velmi blízkou postavičku.

Ovšem se sněhulákem se také dobře – a bez jakéhokoli vyšší cukrařiny – mlsá. Stačí uvařit obyčejný pudink. Na sněhuláka je vhodné použít vanilkový, anebo místo pudinku vytvořit rovnou panna cottu.

Na sněhulákův slušivý klobouček potřebujeme Pim´s čokopiškoty.

Dále si vyrobíme čokoládový košíček, tak, že čokoládu na vaření rozpustíme s troškou tuku, nalijeme do papírového košíčku. Necháme v chladu ztuhnout a vyklopíme. Zbytkem čokolády přilepíme k piškotu a ozdobíme podle fantazie.

Na fotce vidíte, že jsem povrch pudinku posypala strouhaným kokosem. Je možné posypat strouhanou čokoládou nebo strouhanými sušenkami, piškoty – a hned jsou na světě černé nebo hnědé vlasy. Čokoláda se vůbec hodí k posypání pudinku. To proto, aby se na pudinku nevytvořil škraloup. Co vím, tak se všude možně doporučuje proti škraloupu posypat chladnoucí pudink cukrem, ale dle mého názoru je lepší použít čokoládu.

Kdo chce místo sněhuláka připravit klauna nebo jen obličejík, uvaří pudinky s malinovou nebo jahodovou příchutí. Vždyť nastala doba karnevalů a maškarních rejů, tak proč si nevišňořit třeba i pudink, že. Přeji pěkné únorové dny s veselým mlsáním!

Komentujte jako host

  Odebírat  
Upozornit na