Tyhle chutě nám nebudou neznámé, i když popravdě častěji mnozí asi jíme asijskou nebo italskou kuchyni, než právě tu sousední od našich slovenských bratrů. Která je ta vaše oblíbená?
Slovenská kuchyň používá především vepřové a hovězí, oblíbené jsou brambory, zelí a také mléčné výrobky. Mezi ta nejznámější jídla patří jistě halušky (bryndzové), pirohy a sýry jako jsou korbáčiky (běžně ke koupení u nás v obchodech – tzv. provázky) nebo oštiepok – často i na našich trzích a jarmarcích se připravují na teplo, to na Slovensku je najdete v automatech skoro na každém rohu. Najít můžete samozřejmě i restaurace, které zpracovávají slovenské tradiční potraviny – řepu, cibuli, maso – moderně. A co se pije, to snad vědí všichni: pivo – existuje spousta místních pivovarů, borovička, slivovička, ale také žinčice z ovčího mléka.
A co vy? Máte rádi tuto kuchyni? Vaříte nebo kupujete některou slovenskou dobrotu?
Na závěr ještě „tatranský medovník“, jak stálo v nabídce 🙂
Kde se ještě namlsat:
Chutě Indie
Chutě Pobaltí
Chutě Itálie
Chutě Řecka
Chutě Izraele