Jak jsem vařila pivní sirup na kašel

Autor

Skočil na nás doma nějaký ten bacil, a tak jsem se rozhodla, že si uvařím tolik vychvalovaný zázrak v podobě pivního sirupu, který můžou užívat i děti. Je to prý úplně jednoduché, za tři dny prý máte po kašli. Recept zde uvádím.

Co k přípravě potřebujete :

150 g cukru, 0,5 litru piva světlého

Nejprve rozpusťte cukr na mírném ohni, dokud se nepromění na karamel. Pak odstraňte hrnec z tepla a nalijte do něj pivo. Vraťte sirup na sporák a důkladně míchejte, aby se ingredience pěkně spojily. Vařte po dobu přibližně 15 až 20 minut, dokud nebude sirup vypadat jako med. Pak přelijte do skleněné nádoby. Dospělí mohou užívat jednu polévkovou lžíci sirupu 3x denně a dětem stačí jedna čajová lžička.  Účinek vás překvapí. 

Pivo jsem doma našla, cukr také, připravila jsem si titanový hrnec, ve kterém se nic nepřipálí, vzala jsem si vařečku a šla jsem na to. Nasypala jsem si odměřený cukr do hrnce a pustila jsem sporák. Chvíli to trvalo a potom se udělal karamel. Protože se to v černém hrnci nepozná, tak jsem neviděla, že ten karamel je hodně tmavý a to je špatně. Zalila jsem to pivem, vybublalo to málem z hrnce a vařečka mi v hrnci zůstala stát!  Nezalekla jsem se a začala jsem důkladně míchat. Podařilo se a po chvíli už to byla zase krásná tekutina. A tak jsem si pustila minutku a na mírném plameni jsem vařila za občasného míchání 20 minut a čekala jsem, až bude sirup vypadat jako med.  No, nevypadal. Pořád to byla řídká tekutina.

Nu což, zapnula jsem sporák naplno, míchala a doufala, že už už to bude. Po dalších 20 minutách, kdy se to tvářilo pořád stejně, jsem využila rady přítele na telefonu, kde se stala chyba.  Přítel na telefonu nevěděl, jen říkal, že to viděl vařit kamarádku a že za ani ne 20 minut pozvolného varu měla uvařený světlý hustší sirup, který byl chuťově moc dobrý. Po celkem 45 minutách varu jsem to vzdala.

Připravila jsem si 2 malé skleněné lahvičky od džusíku, které jsem umyla a těšila jsem se na ten zázrak ! A jaké bylo moje zklamání, když jsem naplnila pouze půlku první lahvičky a víc toho nezbylo.  Účinek nás opravdu překvapil!! Bylo to hnusné, bylo cítit přepálený karamel a v puse zůstala divná pachuť. Dítě prohlásilo, že mu to připomíná školní kuchyni a manžel dokonce prohlásil, že už to příště nechce, že se hned cítí lépe. No, nebude problém, kdy tu trošku, odhadem asi 1,5 deci, zkonzumuji sama a budu doufat v ten slibovaný zázrak. A ten se dostavil.

Příště, pokud tedy bude nějaké příště, tak budu dělat karamel hodně pozvolna a po 20 minutách pozvolného varu to vypnu, med ne med a budu doufat v lepší výsledek.

Ale tato zkušenost mi dost připomněla legrační článek o tom, jak vařit párek, který stojí za to si vyhledat na internetu a přikládám úryvek a tímto Vás zdravím.

Asi před dvěma hodinami jsem započal s přípravou párků dle receptu. Před hodinou a půl začala voda vařit a mírný plamen se zatím neobjevil. Poraďte mi, prosím,  jak dlouho mám ještě čekat, než se plamen objeví, abych jej mohl ztlumit. Děkuji, čekám, stále čekám.

Ani po 6-ti hodinovém vaření se plamen neobjevil, voda zmizela, párek zčernal a vůbec mi nechutnal. Opravdu nevím, kde jsem udělala chybu 😀

1
Komentujte jako host

1 Počet komentářů
0 Odpovědi na vlákno
0 Sledující
 
Komentář s nejvíce reakcemi
Nejžhavější komentáře
1 Autoři komentářů
  Odebírat  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na

Dělala jsem jen cukrový sirup a tam se dával cukr a voda v poměru 1:1, tedy, kolik gramů cukru, tolik mililitrů vody. Jen se to smíchá, přivede k varu a nechá vychladnout. Ale jak je to u pivního nevím.