Rychlé řezy s tvarohem nebo jablky

Autor

Po nedělním obědě je ten správný čas na kávu a něco sladkého. Pokud ještě nemáte nic upečeného, přináším vám recept na šup šup řezy ve dvou variantách, po kterých se u vás jen zapráší.

Řezy s tvarohem a broskvemi

Ingredience na těsto:

  • 400 g tvrdého tvarohu
  • 200 g cukru krupice nebo třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • ½  hrnku mléka
  • ¾  hrnku oleje
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka soli
  • 3 – 4 lžíce kakaa

Nejprve si najemno nastrouháme tvrdý tvaroh a dáme ho stranou.

V míse vyšleháme vejce s cukry. Přilijeme mléko a olej a pořádně promícháme. Postupně přidáváme všechny sypké suroviny a vymícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme nastrouhaný tvaroh. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech nebo na plech vyložený pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozprostřeme.

Pečeme 30 minut při teplotě 170 °C. Hotový korpus dáme vystydnout.

Ingredience na dokončení:

  • 500 ml smetany ke šlehání 33%
  • 1 velký kelímek zakysané smetany
  • Cukr krupice nebo třtinový cukr
  • Vanilkový cukr
  • Broskvový kompot

Zatímco nám korpus chládne, nachystáme si vše potřebné na dokončení. V míse vymícháme zakysanou smetanu s cukrem. Nakrájíme si broskve na plátky a vyšleháme si šlehačku, kterou si osladíme podle chuti.

Na vychlazený korpus namažeme zakysanou smetanu, na ni poklademe plátky broskví a nakonec navrstvíme šlehačku. Můžeme navrch posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou. Řezy necháme 2 hodiny v chladu odpočinout a můžeme servírovat.

Řezy s jablky

Ingredience na těsto:

  • 3 – 4 středně velkých jablek
  • 200 g cukru krupice nebo třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • ½  hrnku mléka
  • ¾  hrnku oleje
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka soli
  • Trocha citronové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • 3 – 4 lžíce kakaa

Nejprve si nahrubo nastrouháme oloupaná jablka a dáme je stranou.

V míse vyšleháme vejce s cukry. Přilijeme mléko, olej a citronovou šťávu a pořádně promícháme. Postupně přidáváme všechny sypké suroviny a vymícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech nebo na plech vyložený pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozprostřeme.

Pečeme 30 minut při teplotě 170 °C. Hotový korpus dáme vystydnout.

Ingredience na dokončení:

  • 500 ml smetany ke šlehání 33%
  • 1 velký kelímek zakysané smetany
  • Cukr krupice nebo třtinový cukr
  • Vanilkový cukr
  • Jablečný kompot nebo čerstvá měkčí jablka

Zatímco nám korpus chládne, nachystáme si vše potřebné na dokončení. V míse vymícháme zakysanou smetanu s cukrem. Nakrájíme si jablka na plátky a vyšleháme si šlehačku, kterou si osladíme podle chuti.

Na vychlazený korpus namažeme zakysanou smetanu, na ni poklademe plátky jablek a nakonec navrstvíme šlehačku. Můžeme navrch posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou. Řezy necháme 2 hodiny v chladu odpočinout a můžeme servírovat.

Užijte si neděli a dobrou chuť 😉

6
Komentujte jako host

1 Počet komentářů
5 Odpovědi na vlákno
0 Sledující
 
Komentář s nejvíce reakcemi
Nejžhavější komentáře
3 Autoři komentářů
  Odebírat  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Sasanka

Mňam. Rychlovky miluji. Verzi se strouhaným tvarohem neznám. Ani ho nekupuji. Takže že by výzva? Teď jsem o víkendu měla rychlovku také. Hrnkovka. Švestková s posypkou.